Taksi kullanma ipuçları

Nisan 9, 2008 at 3:06 pm 1 yorum

Aslında tutumlu yaşam gereği taksi yerine toplu taşıma araçlarını tercih etmek gerekir. Fakat bazı durumlarda taksiye binmek gerekebilir. Bu tür durumlarda taksi maliyetini azaltmak için şu yöntemleri deneyin.

 

  • Grup indirimi alın. En az 3 veya daha fazla kişi seyahat edecekseniz taksiye binmeyi değerlendirebilirsiniz. Böylece kişi başına düzen maliyet azalacaktır. Bazı durumlarda aynı paraya daha rahat ve hızlı seyahat edebilirsiniz. Diyelim ki teksiniz. Dolmuş kuyruğunda bekliyorsanız veya konser, maç vb. sabit bir yere gidilecekse birkaç kişiyle grup oluşturup taksi maliyetini azaltabilirsiniz.
  • Mümkünse yolları önceden öğrenin ve kilometre hesabı yapın. Km hesabından taksinin ne kadar tutacağını aşağı yukarı kestirebilirsiniz. Ayrıca taksi şoförünün sizi yanıltarak daha fazla ücret almasını önlersiniz. Bkz. Yolları öğrenerek zaman ve yakıttan tasarruf edin.
  • Taksi şoförlerinin müşteri kazıklama yöntemlerini öğrenin.
  • Eğer yurt dışında taksiye binecekseniz www.worldtaximeter.com sitesini kullanarak birçok şehirde yaklaşık taksi ücretlerini öğrenebilirsiniz. Bu siteye cep telefonundan da ulaşılabiliyor.
  • İstanbul Atatürk hava alanından taksiye binecekseniz (özellikle gece) duraktaki değil de yolcu bırakıp boş dönmek istemeyen taksilere yönelin. Yolu biliyorsanız bir fiyat önerip pazarlık yapın. Her halükarda duraktaki taksilerden (veya taksimetreden) daha ucuza gidersiniz. Ayrıca hava alanından dönerken kişi sayısına bağlı olarak taksi, özel otobüs servislerden (Havaş gibi) daha ucuza gelebilir.
  • Taksim gibi taksilerin çok olduğu yerlerde gece 00.00 sonrasında taksi arıyorsanız mutlaka gündüz tarifesi için pazarlık yapın. Birisi mutlaka kabul edecektir.

Entry filed under: Ulaşım Araçları. Tags: .

Tutumlu olmak için 10 neden Yurt dışında nasıl ucuza gezilir? (Hazırlık)

1 Yorum Add your own

Yorum bırakın

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Takvim

Nisan 2008
P S Ç P C C P
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Most Recent Posts